Cuaderno de Bitácora nº01:

Primera semana del proyecto CEM

21 septiembre 2015 - Thionck Essyl, Senegal

Desde hace una semana, Clara y Violeta están en Thionck Essyl para prepar el inicio de obra del CEM (Centre d’Enseignement Moyen). Mientras pasan las últimas lluvias de la estación húmeda, nuestras voluntarias han compartido los detalles del proyecto con la comunidad de Thionck Essyl, e inician las labores de contratación y búsqueda de materiales.

Esta es la carta que nos han enviado esta semana:

Kassoumaye!

Aquesta setmana ha passat molt ràpid encara que ja fa deu dies que estem aquí. Vivim a casa l’Agnamba, i ens han collit molt bé. Hem estat tota la setmana de reunions per Thionck Essyl, Bignona i Ziguinchor presentant el projecte a diferents membres de la comunitat: alcalde, Oumy, el representant de l’estat a Bignona, amb el consell departamental, el cadastre i l’inspector acadèmic de Ziguinchor. Tothom sembla estar content amb el projecte.

També hem anat a l’emplaçament per prendre mides i localitzar els arbres, però hi havia massa vegetació i no es podia quasi ni accedir-hi. Portem tota la setmana demanant que ens netegin el solar. Per un costat hi ha una plantació d’arròs, a on hi haurà les pistes esportives, no corre presa però ens hem d’esperar. Per l’altre no veiem clar que amb tot el que plou, deixin de créixer les males herbes.. A més a més, aquesta setmana hi ha una festa important, el Tabaski, i no es poden reunir els voluntaris ja que estan tots preparant la festa. En aquesta festa tota la família es reuneix per passar una setmana junts, es mata una ovella per menjar-se-la entre tots.

Ens hem reunit amb l’Eno per explicar el projecte, calendari d’obra i fer el primer contracte per la fonamentació. Començarem la setmana que ve amb les armadures. Les rases les deixem per més endavant, quan ja no plogui.

L’Okala ens ha aconseguit un magatzem a l’interior de l’hospital. Queda una mica lluny per és l’únic que tenim pel moment. Li hem de fer unes portes, buidar-lo i ja començarem a col•locar tot el material i eines.. De moment hem fet només la comanda de les eines necessàries per fer rases i per fer l’armat de la fonamentació.

Del tema de l’aigua, com que de moment el pou no és possible econòmicament, canalitzarem l’aigua de l’hospital per poder construir la primera fase del projecte. Seguim en contacte per a que es fagi el més aviat possible.

Ja anirem informant!

Abraçades de les alulums!

Cesta de compras